Onze visie

Om onze missie te bereiken, hanteren we vijf pijlers die terugkomen in alles wat we doen:

1.     Uitdaging

We willen dat iedere leerling met plezier het maximale uit zichzelf en anderen haalt.

Dat betekent dat we samen met een leerling plannen maken om zijn unieke talenten te ontwikkelen. Onze leerlingen werken ook in verschillende leerstofjaren, zodat ze altijd worden uitgedaagd op hun eigen niveau. Onze leerkrachten passen hun instructies en lesmateriaal per leerling aan. Ze houden de vorderingen bij en sturen daarop. We hebben ook extra aandacht voor kinderen die dat nodig hebben, zowel in ondersteuning als extra uitdaging.

2.     De beste voorzieningen

Samen met ouders zorgen we voor de beste voorzieningen voor onze leerlingen. De ouders maken die voorzieningen mogelijk met een contributie (ouderbijdrage) naar inkomen. We investeren daarmee het liefst in leerkrachten, omdat we geloven dat kleine groepen en vakleerkrachten vele plussen toevoegen aan de kwaliteit van het onderwijs (pagina 10 schoolgids-downloads). We streven in de onderbouw naar groepen met ongeveer twintig leerlingen. Daarnaast beschikken we dankzij de contributie over ervaren vakleerkrachten voor onder meer muziek, gymnastiek en schaken en over near native speakers Engels en Spaans.

3.     Toekomstbestendig

We leren kinderen vaardigheden die ze nodig hebben in de 21e eeuw. De wereld verandert razendsnel. We leiden onze leerlingen op voor banen die nog niet eens bestaan. We hebben wel een visie op de vaardigheden die nodig zijn om te leven en werken in deze eeuw. We onderscheiden er zes, waarop we ons onderwijs hebben ingericht:

1.     Samenwerken

2.     Creatief denken

3.     Ondernemen

4.     Onderzoeken

5.     Informatieverwerking

6.     Aanpassingsvermogen

4.     Internationaal

We zijn een school waar culturen uit de hele wereld bij elkaar komen, op onze internationale en tweetalige afdelingen. Daarmee bieden we onze leerlingen letterlijk en figuurlijk een internationale leeromgeving. Daarin onderwijzen we niet alleen over diversiteit, we vieren de verschillende achtergronden van onze leerlingen ook met elkaar. Dat doen we door middel van gezamenlijke activiteiten, zoals ‘de taal van de maand’ en internationale lunches.

5.     Lerende school

We verbeteren continu ons onderwijs en vergroten de deskundigheid van onze leerkrachten.

We dagen niet alleen onze leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen. We werken als team ook iedere dag aan verbetering, vernieuwing en verduurzaming van ons onderwijs. We zijn ambitieus, nieuwsgierig en op een goede manier eigenwijs (zie schoolgids  4.6 Kwaliteitszorg, pagina 17- downloads).

Documenten

Of klik hier voor meer informatie.